Drodzy Państwo,
Przedstawiamy Wam naszych dietetyków
mgr Sylwia Kuźnar
Dietetyk kliniczny, absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi na Wydziale Nauk o Zdrowiu i Kierunku: Dietetyka, członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki.
Za główny cel stawia sobie holistyczne podejście do Pacjenta, kierując się przede wszystkim zachowaniem zdrowia i poprawą samopoczucia. Jako dietetyk kliniczny specjalizuje się w dietoterapi otyłości a także innych jednostek chorobowych żywieniowo - zależnych. W ramach profilaktyki tej grupy chorób chętnie uczestniczy w akcjach promujących zdrowie (między innymi Konsultantka w 12 – tygodniowym Polsko-Szwajcarskim Programie redukcji masy ciała, współfinansowanym przez Ministerstwo Zdrowia i Polskie Towarzystwo Dietetyki ). Wiedzę i doświadczenie zdobyte podczas trwania studiów, praktyk i warsztatów dietetycznych dodatkowo poszerza na licznych ogólnopolskich Konferencjach.
Certyfikowana m.in. przez:
- Warszawski Uniwersytet Medyczny z zakresu Dietetyki w transplantologii i nefrologii
- Grupa Luxmed: " Żywienie dzieci w różnych jednostkach chorobowych"
- Uniwersytet Medyczny w Łodzi za udział w Konferencji " Psychika a Dietetyka"
- Pracownię Dietetyki Pediatrycznej i Żywienia UJ CM: "Żywienie dziecka wczoraj i dziś"
- Polskie Stowarzyszenie Dietetyków za udział w IV, V, VI, VII i VIII Ogólnopolskiej Konferencji Congressus Dietetica a także Trends in Dietetics 2015, 2016, 2017
- Polski Komitet Olimpijski z zakresu „Żywienia Ludzi Aktywnych”;
- Ogólnopolskie Centrum Dietetyki Instytutu Żywności i Żywienia z zakresu: „Żywienie, żywność a nowotwory”, „Suplementy diety – dokąd zmierzamy”, „Tłuszcze w żywieniu człowieka – w poszukiwaniu prawdy”;
- Dolnośląski Oddział Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii: „Żywienie, zdrowie i choroby”
- Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości z zakresu:
„ Żywienia w chorobach nowotworowych, aspektów dietetyki klinicznej, leczenia dietetycznego u kobiet i postępów w leczeniu otyłości”;
- Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego z zakresu: „ Fizjologicznych uwarunkowań postępowania dietetycznego”;
- Polskie Towarzystwo Dietetyki: „ Standardy leczenia dietetycznego 2015 – otyłość”.
W swojej pracy kieruje się przede wszystkim zasadą :
„To jedzenie powinno być Twoim lekiem, a nie leki Twoim jedzeniem"
Hipokrates
mgr Agata Janiec
Absolwentka studiów licencjackich i magisterskich na kierunku: Dietetyka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Specjalizuje się w żywieniu zdrowego i chorego człowieka oraz w profilaktyce chorób żywieniowo-zależnych. W prowadzonej terapii żywieniowej skupia się na indywidualnym podejściu do Pacjenta, dostosowując jadłospis do trybu życia i preferencji żywieniowych. Dietetyka jest nie tylko Jej pracą i pasją. Fascynacja tematyką odżywiania pozwala z przyjemnością poszerzać wiedzę na licznych warsztatach i konferencjach i przede wszystkim wykorzystać te wiedzę w praktyce. Jest również członkiem Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków.
Wśród Pacjentów propaguje motto:
„ Gdybyśmy mogli dać każdemu właściwą ilość pożywienia i ćwiczeń fizycznych, nie za dużo, nie za mało, to bylibyśmy na bezpiecznej drodze do zdrowia” .
Hipokrates